2015-09-29

Jogurtinis pyragas su avietėmis

Drėgnas ir aromatingas pyragas, kartu su rudeninėmis avietėmis. Didesnei kompanijai rekomenduoju iš karto dvigubinti porciją, nes šio gardumyno kaip man neliks.

~~~~~  



~~~~~~~

18cm pyragui: 
100g sviesto
2 kiaušiniai
150g cukraus
175g jogurto
180g miltu
1a.š. kepimo miltelių
1a.š. vanilės ekstrakto

Pusė stiklinės aviečių



Sviestas išsukamas su cukrumi iki purumo, po vieną sumušami kiaušiniai. Permaišius tešlą supilamas jogurtas. Tuomet suberiami miltai sumaišyti su kepimo milteliais ir vanilė. 
Kepimo forma patepama aliejumi (ar sviestu) supilama 1/3 tešlos, pabarstoma avietėmis ir supilama likusi tešla. Formą kelis kartus padaužoma į stalą ir keliauja į kaitintą 180 C orkaitę 45-50 min. 
Mediniu iešmeliu patikrinama ar jau iškepę, tuomet pyragas atvėsinamas ir išimamas iš formos. Papuošti cukraus pudra ir uogomis. 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą