2015-10-10

Apelsininiai keksiukai su apelsinų kepurėle

Minkšti ir saldūs keksiukai su maloniu apelsino prieskoniu. Saldus ir kreminis glajus keksiukus paverčia tikrais mažais tortukais... 
~~~


Keksiukams:
120 g smulkaus cukraus
120g minkšto sviesto
4 kiaušiniai
50ml pieno
50ml apelsino sulčių
1 aplesino nutarkuota žievelė
350g miltų
1a.š. kepimo miltelių


Kremui:
75g minkšto sviesto
225g cukraus pudros
15ml aplesinų sulčių
lašelis maišinių dažų

apelsinų sultys sulaistymui


Keksiukams išsukamas sviestas su cukrumi iki purumo. Mušama po vieną kiaušinį, pilamas aliejus ir sultys, pienas. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais ir įsijojami į tešlą. Nutarkuota apelsino žievelė sumaišoma su tešla. Krečiama į keksiukų popierėlius ir kepama 180C apie 15min. Ar iškepę patikrinama mediniu iešmeliu.



Kremui imamas natūralus labai minkštas sviestas. Jis plakamas, kol tampa šviesu ir purus apie 10min. Tuomet suberiama cukraus pudra ir sultys ir  plakama dar 5 min. Kai masė tampa vientisa, puri ir puikiai laiko formą, įlašinami dažai.
Atšalusiems keksiukams nupjaunamos viršūnėles ir lengvai sulaistoma sultimis, aptepama sviestiniu kremu. galima papuošti ir pabarstukais.
~~~



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą