2015-10-09

Karštas apelsinų, imbierų ir medaus gėrimas

Kai puola peršalimas ar tiesiog norisi stipraus ir šildančio gėrimo. Aromatingas ir kupinas saldumo ir rūgštumo gėrimas. Jai dar nebandėte, labai rekomenduoju tai padaryti...

~~~


2 apelsinų 
2 a.š. tarkuotos imbiero šaknies
1 a.š. medaus 
poros skiltelių citrinos
100ml karšto vandens


Apelsinų sultis išspausti ir pakaitinti iki 50-60C temperatūros. Į jas įtarkuoti imbiero šaknies, sumaišyti su verdančiu vandeniu. Pilti į stiklinė ir pagardinti citrinos skitelėmis ir medaus šaukšteliu. Mėgautis karštu.. Medaus galima įdėti pagal skonį ir daugiau...


P.s. imbierą galima užšaldyti. Patogu turėti gabaliuką užšaldyto imbiero karšto gėrimo stiklinei, ar patiekalui pagardinti. Nebūtina atitripdyti, galima tiesiog patarkuoti kiek reikia ir likutį padėti atgal. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą