Garsiųjų švediškų bandelių su šafranu interpretacija, papildyta sodriu šokolado kremu.
Prabangi pagunda prie arbatos puodelio.
~~~
Bandelėms:
500g miltų
25g šviežių mielių
300ml pieno
50g minkšto sviesto
50g cukraus
žiupsnelis druskos
mažas žiupsnelis šafrano
Įdarui:
100g juodojo šokolado
50ml pieno
1v.š. kakavos miltelių

Kol tešla kyla užkaitinti pieną (neužvirti) ir sumaišyti su laužytu šokoladu, kakava. Gerai permaišyti, kol šokoladas ištirps ir masė taps vientisa. Ataušinti.
Tešlą sudalinti į 12 kamuoliukų . Kiekvieną iškočioti ir į centrą dėti po truputį šokoladinio glajaus. Suformuoti bandeles ir leisti joms pakilti, kol padvigubės. Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 200C orkaitėje, kol taps auksinės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą