Saldūs minkšti blyneliai su obuoliu gabaliukais ir cinamonu. Kepant pakvips tikromis bandelėmis... nem
300ml šilto pieno
1a.š. sausų mielių
2v.š. rudojo cukraus
2v.š. aliejaus
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
1a.š. vanilinio cukraus
2 obuoliai
1a.š. cinamono
1v.š. rudojo cukraus
pusės citrinos sultys
Iš tešlai skirtų produktų sumaišoma tešla ir pastatoma 30 min šiltai pastovėti. Kai tešla taps korėta ir puri permaišoma ir duodama dar 10 min pastovėti.
Tuo metu obuoliai nulupami, pašalinamos sėklytės ir supjaustomi plonais gabaliukais. Obuoliai apšlakstomi obuolių sultimis ir pabarstomi cukrumi ir cinamonu. Permaišomi, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
Įkaitinama keptuvė su trupučiu aliejaus. Pilamas šaukštas tešlos, apdėliojama gabaliukais obuolio ir užpilama dar truputį tešlos ant obuolių. Kepama ant silpnos ugnies pavartant, kol abi pusės tampa auksinės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą