Pikantiški mėsos kukuliai papildyti garstyčiomis ir šildančiais prieskoniais. Troškinti su sezoninėmis daržovėmis ir alyvuogėmis. Sultingas ir aromatingas patiekalas...
~~~
Kukuliams:
1kg jautienos/kiaulienos faršo
1v.š. grūdėtų garstyčių
5v.š. džiuvėsėlių
1a.š. kario miltelių
3 a.š. rukytos paprikos miltelių
1a.š baziliko
1.a.š druskos
1v.š. sojų padažo
70g pomidorų pastos
1 didelė morka
1 svogūnas
1 vidutinė cukinija
aliejaus kepimui
keli lauro lapai
krapų pagal skonį
saujelė mėgstamų alyvuogių
Morkos ir cukinijos supjaustomos plonais šiaudeliais. Galima tai daryti daržovių skustuku. Svogūnai pusžiedžiais. Daržovės apkepamos aliejuje ant silpnos ugnies, kol ima minkštėti. Apkeptos daržovės suverčiamos į troškintuvo dugną.
Gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepami mėsos kukuliukai. Dedama kukuliukų tik tiek kad keptuvėje liktų trečdalis laisvo dugno (saugokitės sproginėjančių garstyčių) . Kukuliukai pavartomi kad apskrustų visi šonai, ir tuomet dedami ant apkeptų daržovių. Apkepus visus kamuoliukus dedami lauro lapai, krapai, užpilama nedidelė stiklinė vandens sumaišyta su pomidorų pasta. Uždengus dangtį troškinama ant silpnos ugnies apie 20 min. Tuomet sudedamos alyvuogės ir dar 10 min patroškinama nukėlus dangtį.
Skanaujama su kuo kas mėgsta,bet čia labai tinka traškios salotos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą