2015-10-17

Žagarėlių ausytės su varške

Minkšti varškės žagarėliai su vanile po cukraus pudros patalais. 

~~~


200g riebios varškės
200g riebios grietinės
100g cukraus
3 dideli kiaušiniai
2 a.š. vanilinio cukraus
~4 stiklinės miltų (250ml)

aliejaus kepimui


Varškė išsukama su cukrumi ir kiaušiniais. Dedama grietinė ir vanilinis cukrus. Po stiklinę dedami miltai, kol tešla ima nebelipti prie rankų. Tešla susukama į kamuoliuką ir apdengus maistine plėvele palaikomą apie valandą šaldytuve. 


Tešla iškočiojama apie pusės cm storio. Supjaustoma rombais, jų viduryje padaromos skylutes ir padaromos ausytės. Kepamos karštame aliejuje kol taps auksinės. Iškepusios dedamos ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Pabarstoma cukraus pudra.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą