2015-10-18

Kiaulienos sprandinės iešmeliai su gvazdikėliais

Sultingi ir minkšti kiaulienos vėrinukai su aromatingais prieskoniais. Galima mėgautis keptais orkaitėje ar ant žarijų.
~~~




1kg kiaulienos sprandinės
1 v.š. gvazdikėlių
10 v.š. alyvuogių aliejaus
1 čili pipiras
1 a.š. druskos
1 v.š. paprikos miltelių
1 a.š. kumino


Sprandinės gabaliukai supjaustomi gabaliukais (5cm x 5cm) dedami į didelį dubenį ir apipilami aliejumi. Beriama prieskoniai ir sukapotas čili pipiras. Mėsa gerai rankomis pamaigoma ir prieskoniai paskirstomi tolygiai. Tuomet dubuo uždengiamas plėvele ir laikoma per naktį šaldytuve. 


Kai mėsa pasimarinuoja nurenkami gvazdikėliai ir mėsos gabaliukai suveriami ant medinių iešmelių. Iešmelius pamirkyti valandėle vandenyje, kad nesudegtų kepant. Kepama 200C apie 20 min, ant grotelių arba galima kaip šašlykus ant žarijų. 

~~~


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą