2015-10-19

Tirštas karštas šokoladas su prieskoniais

Rudenėjant atidaromas karšto šokolado sezonas!  Labai sodraus skonio, tirštas karštas šokoladas su prieskoniais. Puikiai tiks lėtai gurkšnoti stebint krentančius lapus ar rudens lietų.  Sušildo kūną ir mintis...
~~~


2 puodeliams reiks:
150g juodojo šokolado
100ml riebios grietinėlės
300ml riebaus pieno
1a.š. cinamono
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. kajeno/čili pipirų
1a.š. vanilės ekstrakto ar cukraus

Pateikimui: lengvai plaktos grietinėlės ir šokolado trupinių ar drožlių



Pienas ir grietinėlė supilami į puodą ir kaitinami iki 60-70C. Tuo tarpu šokoladas pasmulkinamas peiliu(galima ir sutarkuoti).
Į karštą pieną beriamas šokoladas ir šluotele intensyviai maišoma, kol masę taps vientisą. Beriami prieskoniai ir dar 2min pakaitinama vis pamaišant.


Į mėgstamą puodelį pilamas karšto šokolado, uždedama keli šaukštai plaktos grietinėlės ir norimi pabarstukai ir sirupai.  


~~~



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą