Rudenėjant atidaromas karšto šokolado sezonas! Labai sodraus skonio, tirštas karštas šokoladas su prieskoniais. Puikiai tiks lėtai gurkšnoti stebint krentančius lapus ar rudens lietų. Sušildo kūną ir mintis...
~~~
2 puodeliams reiks:
150g juodojo šokolado
100ml riebios grietinėlės
300ml riebaus pieno
1a.š. cinamono
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. kajeno/čili pipirų
1a.š. vanilės ekstrakto ar cukraus
Pateikimui: lengvai plaktos grietinėlės ir šokolado trupinių ar drožlių
Pienas ir grietinėlė supilami į puodą ir kaitinami iki 60-70C. Tuo tarpu šokoladas pasmulkinamas peiliu(galima ir sutarkuoti).
Į karštą pieną beriamas šokoladas ir šluotele intensyviai maišoma, kol masę taps vientisą. Beriami prieskoniai ir dar 2min pakaitinama vis pamaišant.
Į mėgstamą puodelį pilamas karšto šokolado, uždedama keli šaukštai plaktos grietinėlės ir norimi pabarstukai ir sirupai.
~~~
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą