2015-10-21

Varškėlės karmelės padaže

Varškėlės - varškės širdelės! Minkšti ir labai varškiniai varškėtukai saldžiame ir tirštame karamelės padaže. 
~~~


Varškėtukams:
500g varškės
150g miltų
2 v.š. cukraus
2 kiaušiniai
2a.š. vanilės ekstrakto(ar cukraus)
žiupsnelis druskos




Varškė su kiaušiniais, cukrumi ir vanile gerai rankomis pamaigyti kol susitrins gumulai ir masė taps vientisa. Po to berti miltus ir lengvai mentele įmaišyti į tešlą. 


Stalą patepti aliejumi ir ant jo tešla išploti apie 1cm storio (galima kočioti kočėlu pateptu aliejumi). Sausainių formele išspausti sausainukus ir dėtį į keptuvė su trupučiu karšto aliejaus. Kepti kol abi pusės taps auksinės.


Iškeptas širdeles nusausinti ant popierinio rankšluosčio ir skanauti su karamelės padažu arba grietine, uogiene. 

Tirštam karameliniam padažui:
6v.š rudojo cukraus
20g sviesto
100ml grietinėlės 


Sviestą išlydyti puode, berti cukrų ir leisti jam ištirpti. Kitame inde pašildyti grietinėlę. Sumaišyti grietinėlę ir cukraus mišinį ir leisti dar porą minučių pavirti vis pamaišant. Supilti į stiklainėlį ir leisti atvėsti. Galima laikyti šaldytuve porą savaičių. Tinka su ir blyneliais, ledais, vafliais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą