Labai populiarūs užkandžiai ant šventinio stalo. Lengvai pagaminami, dailiai atrodo ir duoda laisvę kūrybai. Čia du klasikiniai receptai: lašisos su špinatais ir saliamo su saulėje džiovintais pomidorais užkandukai.
~~~
6 minkštos tortilijos
300g varškės
5v.š. grietinės
1 citrinos tarkuota žievėlė
po kelias šakelias šviožio čiobrelio ir raudonėlio
1v.š. aliejaus
druskos pagal skonį
Įdarui:
200g rūkytos ar sūdytos lašišos
50g šviežių špinatų
citrinos žievelė
***
100g saliami
100g kietojo tarkuoto sūrio
Pora saulėje džiovintų pomidorų
keli špinato lapai
Varškė pertrinama per sietelį sumaišoma su grietine ir pagardinama tarkuota citrinos žievele, bei kapotomis prieskoninėmis žolelėmis. Įpilama aliejaus ir pagardinama druska.
Varškės mase aptepamos visos trotilijos.
Ant trijų trotilijų klojamas sluoksnis špinatų lapų ir plonai supjausyta lašiša, ant viršaus patarkuojama citrinos žievelės. Ritinėlis tvirtai susukamas.
Ant kitų trijų tortilijų dedamas truputis špinatų lapų(centre tik) i ant jų klojama labai plonai pjaustyta dešra. Ant dešros pabarstoma smulkiai kapotų saulėje džiovintų pomidorų, šalia tarkuoto sūrio. Ritinėlis tvirtai susukamas.
Visi ritinėliai įvyniojami tvirtai į foliją, jos galai užspaudžiami ir palaikomi šaldytuve apie valandą. Tuomet nuėmus foliją aštriu peiliu supjaustoma 1,5cm storio riekelėmis.
Išeina didelė lėkštė (~35cm) užkandžių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą