2015-11-30

Naminiai netikri kebabai

Greito maisto mylėtojams greita šio patiekalo versija, tikrai ne autentiška, bet skonis labai panašus. 
~~~

6 Tortilijos ar nedideli lavašai
Mėsai:
500g maltos jautienos
kapotas svogūnas
1/2 a.š.mairūno
1/2 a.š. paprikos
druska ir pipirai pagal skonį

Padažui:
5v.š. majonezo
2v.š. virinto šalto vandens
1a.š. raudonėlio
1a.š. baziliko
česnako skiltelė ar kelios (pagal skonį)
druskos pagal skonį
galima įberti čili, jai norisi aštraus padažo

Daržovės:
Agurkai
Pomidorai
Kiniškas kopūstas
Svogūnai

Iš mėsai skirtų ingridientų suminkomas faršas, suformuojami 6 nestori kotletai ir kepami karštoje keptuvėje, kol pilnai iškepa, apie 5 min iš abiejų pusių. Iškepti supjaustomi plonais griežinėliais ir apskrudinami keptuvėje.

Karšta mėsa dedama ant lavašo ar tortilijos ir gausiai palaistoma padažu.

Ant viršaus dedamos smulkiai pjaustytos daržovės.


Užlenkiama apačia ir šonai, dar galima susukti į foliją, kad valgant nelašėtų padažas.


Padažui majonezas išsukamas su vandeniu, įspaudžiamas česnakas, beriami prieskoniai ir druska. Viskas gerai išmaišoma. Idealiausia jai padažas iki naudojimo pastovėtų valanda ar dvi.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą