2015-12-02

Makaronų mišrainė su rūkyta lašiša

Pikantiškos makaronų ir rūkytos lašišos salotos su saulėje džiovintų pomidorų padažu. 
~~~


300g fusilli makaronų
150g rūkytos lašišos
20 juodųjų alyvuogių
15cm poro baltosios dalies

Padažui:
5 saulėje džiovinti pomidorai
kuokštelis krapų
5v.š. alyvuogių aliejaus
1v.š. citrinos sulčių
druskos jai lašiša nepakankamai sūri



Makaronai išverdami (pagal instrukciją ant pakuotės) gerai pasūdytame vandenyje. Virti minutę mažiau nei nurodyta ant pakuotės, patikrinti ar jau pakankamai minkšti. Jokiu būdų nepervirti, nes maišant mišrainę praras formą. Nupilamas vanduo ir makaronai atvėsinami sietelyje.



Padažui sutrinami saulėje džiovinti pomidorai su krapais, alyvuogių aliejumi ir šaukštu citrinos sulčių. Aliejaus kiekį galima reguliuoti pagal norimą tirštumą, bet padažas turėtų gautis ganėtinai klampus ir tirštas.


Pravėsę makaronai atsargiai sumaišomi su padažu. Tuomet sudedama plonai pjaustyti lašiša, pasmulkintas poras, alyvuogės. Jai trūksta galima užpilti dar alyvuogių aliejaus ar pabarstyti smulkia druska.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą