2015-12-05

Picos ragai

O gal rageliai? Picos tešlos rageliai užpildyti picos įdaru su kumpiu ir daržovėmis, skanaujami su česnakiniu sūrio ir majonezo padažu. Galima pateikti užkandį, kuriam valgyti nebūtini įrankiai ar net lėkštė.
~~~


Tešlai:
450-500g miltų
300ml šilto vandens
15g žalių mielių
30ml alyvuogių aliejaus
1/2a.š. druskos
1/2a.š. cukraus

Įdarui:
200g sūrio
200g rūkyto kumpio
1 marinuota paprika (ar žalia)
pusė mažo svogūno
kelios alyvuogės
čili pipiriukai
2v.š. pomidorų padažo
džiovinto raudonėlio ir baziliko

Mielės išsukamos su cukrumi, druska ir 2v.š miltų bei 50 ml vandens. Duodama 10min pastovėti, tada sudedami likę ingridientai ir užkinkoma elastinga tešla. Miltų dėti tik tiek kad sukibtų ir eitų minkyti. Tešlai duodama pakilti, kol padvigubės.


Pakilusi tešla iškočiojama iki 0,5 storio ir supjaustoma vienodo storio juostelėmis.


Juostelės apsukamos ant aliejumi pateptų formelių, duodama dar 15min pakilti.0 Patepama aliejumi su raudonėlio prieskoniais. Kepama 180C ~15min, kol paviršius taps kiek auksinis.


Jai formelių neturite galima pasigaminti iš folijos lapo, reiktų apie 30 cm lapą perlenkti du kartus (per pusė ir per pusę kita kryptimi) ir susukti į kūgį, užlenkti likusį galą į vidų. Ar tiesiog suglamžyti ir rankomis suformuoti.


Įdarui visi ingridientai supjaustomi kuo smulkiau sumaišomi su pomidorų padažu ir raudonėliais ir bazilikais.


Iškeptos bandelės dar šiltos įdaromos ir dar 10-15 min pakepamos.


Padažui:
5v.š majonezo
4v.š. vandens
25g sūrio
1a.š. baziliko
1a.š raudonėlio
1/2a.š. paprikos miltelių
3 skiltelės česnako
druska pagal skonį


Padažui sūris sutarkuojamas sumaišomas su majonezu ir vandeniu bei prieskoniais, pakaitinama mikrobangėje po 15s vis pamaišant, kol sūris ištirps. Įspaudžiamas česnakas. Druskos beriama pagal skonį.



P.s. čili uodegytes palikau, kad pasižymėt kurie aštrūs ragiukai, kad neįsidurti valgant :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą