2015-11-30

Juoda vieno kąsnio užkandėlė

Greitai pagaminami, klasikinio skoniu užkandukai su juoda duona ir česnako prieskoniu.
Greitai, pigiai ir daug
~~~

Prireiks:
~8 riekių juodos tamsios duonos
200 varškės
2v.š. grietinės
3v.š aliejaus (naudojau nuo konservuotų pomidorų, bet tinka bet koks paprastas ar prieskoninis)
1v.š. smulkiai kapotų krapų
3 skiltelių česnako
druskos pagal skonį

Papuošimui juodosios alyvuogės ir čiobreliai


Iš juodos duonos (naudojau Jorės juodą duoną be priedų) išspaudžiami vieno kąsnio apskritimai. Tam naudojau mažą stikliuką, bet tinka ir mažos sausainių formėlės. Jie trumpai apkepami labai karštoje keptuvėje su lašeliu aliejaus ir abiejų pusių, kol lengvai apskrus. Dar karšti pabarstomi druska ir suberiami atvėsti ant popierinio ranšluostuko.


Varškė kremui pertrinama per sietelį, sumaišoma su grietine ir aliejumi. Sumaišoma su labai smulkiai kapotais krapais, spausti česnakai ir prieskoniais. Viskas gerai išsukama ir per konditerinį maišelį su antgaliu (rinktis didesnį kad neužstrigtų prieskoniai, arba tiesiog dekoruoti per nukirptą maišelį nukirptu kampu) užspaudžiama ant atvėsusios duonos.


Puošiama juodos alyvuogės puselėmis ir šviežiai nuskintą prieskonio šakele.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą