Kas sakė kad burgeriai prastas maistas? Pasirinkus puikią šviežią jautieną ir ką tik iškeptas bandeles, daug daržovių bus puikus užkandis.
~~~
Bandelėms:
500g miltų
300ml riebaus pieno
50g sviesto
20g šviežių mielių
1a.š. druskos
1a.š. cukraus
1 kiaušinio trynys ir sezamai pabarstymui
Mėsai:
1kg jautienos faršo
1/2 smulkiai sukapoto svogūno
3 skiletelių česnako
1,5a.š druskos
1a.š. juodųjų pipirų
1a.š. rūkytos paprikos
Priedai:
12 rūkytos šoninės juostelių
2-3 pomidorai
šviežios salotos
sūris
raudonieji svogūnai
marinuoti agurkai
kečiupas
Bandelėms pienas pašildomas kartu su sviestu. Turi būti 40C ne daugiau. Sumaišoma su mielėmis ir miltais, druska ir cukrumi. Viskas minkoma iki vientisos masės.
Išminkyta tešla palaikoma apie 30min kambario temperatūroje, tuomet perminkoma ir dar 30min palaikoma.
Iš pakilusios tešlos formuojamos bandėlės. Norint kad bandelės butų visos vienodos ir gražios galima telšą iškočioti ~2cm storio ir išpausti su stikline ar puodelio apskritumus. Juos dėti į kepimo skardą ir dar 20 min pakildinti. Pakilusios bandelės aptepamos kiaušinio trynio (trynys+2v.š. vandens) plakiniu ir pabarstomos sežamais. Kepama 180C ~15min. Man gavosi 12 bandelių
Iškeptos bandelės atvėsinamos
Jautienai svogūnai sukapojami kartu su česnakai labai smulkiai, į mėsą beriami prieskoniai ir gerai išminkoma. Išminkytas faršas padalinamas į 12 dalių ir formuojami kamuoliukai iš jų kotletukai.
Kepama karštoje keptuvėje priklausomai nuo storio iš abiejų pusių po 4-7min. Kepant vis palaistoma ištekėjusiomis sultimis. Baigiant kepti ant kotelutukų uždedamas sūris.
Kol kepa mėsa pasiruošiame daržoves, ir šoninę. Ją trumpai pakepinti ant labai karštos keptuvės.
Kai sūris išsilydo surenkamas mėsainis. Dedamos daržovės, kotletas su sūriu, šoninė ir pomidorų padažas.
Prismeigiama su smeigtuku ir papuošiama agurkėliu, pomidoriuku ar kuo tik norit.
Ir viskas... valgoma kol mėsa dar šilta.
Jai labai norisi galima dėti majonezo, garstyčių ar ką mėgstate.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą