Sausainėliai su spanguolėmis, ne tik gražu bet ir labai skanu. Labai tiktų papuošti šventinį stalą.
~~~
Sausainiai:
120g minkšto sviesto
30g cukraus pudros
120g miltų
1a.š. vanilės ekstrakto(ar vanilinio cukraus)
Uogoms:
3 stiklinės (~220ml) spanguolių
1 stiklinė cukraus
balto šokolado
Minkštą sviestą (margarinas netinka) išsukti su cukraus pudra, vanile, berti miltus. Užminkyti tešlą ir gerai atvėsinti šaldytuve apie 30min.
Atvėsusią tešlą kloti į 15x30cm skardelę (galima ir į kiek mažesnė tada sausainio sluoksnis bus storesnis ir pjaustyti bus lengviau) ir padengti atvėsintomis spanguolėmis.
Uogas ant siltpnos ugnies virti apie 15min. Tada suberti cukrų ir virti, kol taps džemo konsistencijos, šaukštu perbraukus dugną skystis nesutekės atgal. Atvėsinti.
Kepti 180C apie 25min. Kai tešlos krašteliai taps auksiniai iškepę.
Iškeptą gerai atvėsinti ir papuošti tirpintu baltuoju šokoladu. Pjaustyti mažais gabaliukais/
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą