Minkšti ir saldūs batonėliai be sviesto/cukraus. Sotus užkandis.
~~~
75g riešutų sviesto
170g medaus
120g sezamo sėklų
40g saulėgrąžų sėklų
40g moliūgo sėklų
40g linų sėmenų
30g kokoso drožlių
Visos sėklos beriamos į dubenėlį.
Medus ir riešutų sviestas sumaišomas kartu ir pašildomas mikrobanginėje ar puode, kol taps skystas. Gerai išmaišoma iki vientisumo. Karšta masė supilama ant sėklų ir mentele gerai išmaišoma, kad pasidengtų visos sėklos.
Nedidelis (naudojau ~10x20) indas išklojamas folija ar kepimo popieriumi ir sudedama paruošta masė. Viršus sulyginamas ir gerą valandą palaikoma šaldytuve, kad atvėstų.
Atvėsęs batonėlis išverčiamas ant lentutės ir supjaustomas porcijomis.
Kiekviena porcija susukama į kepimo popierių ir laikoma šaltai. Batonėlis netampa kietas, tiesiog medaus ir riešutų sviesto glajus suklijuoja sėklas kartu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą