2016-01-30

Vištienos pyragas su salierais

Paprastas pyragas su vištiena ir salierais
~~~






Padui:
200g miltų
50 g šalto sviesto
1 didelis kiaušinis
1a.š. druskos
2-3v.š. šalto vandens

Sviestas sutarkuojamas į miltus ir gerai su pirštais sutrinama į trupinius, mušamas kiaušinis, beriama druska ir trinama tarp pirštų tešla stengiantis įmaišyti svietą į miltus. Po šaukštą pilamas vanduo kol gaunama kietoka tešla. Tešla suformuojama į kamuoliuką, apsukama maistine plėvele ir dedama 30min į šaldytuvą.


Įdarui:
500 vištienos file be odos
2 saliero stiebkočiai
1 nedidelis svogūnas
2 skiltelės česnako
1a.š. raudonėlio
1a.š. baziliko
1a.š druskos


Užpilui:
2 kiaušiniai
150g riebios grietinės
1 nubrauktas šaukštas miltų
žiupsnelis druskos
žiupsnelis tarkuoto muskato
30g mėgstamo fermentio sūrio


Įdarui vištiena supjaustoma mažais gabaliukais, apiberiama prieskoniais ir druska ir gerai išmaišoma.
Salierai ir svogūnas supjausmi nedideliais gabaliukais, česnakas plonais griežinėliais ir viskas sumaišoma kartu.

Užpilui gerai išplakami kiaušiniai, įmaišoma grietinė,miltai ir prieskoniai. Išplakus visus ingidientus suberiamas smukiai tarkuotas sūris.

Atšalusi tešla klojama į negilią ~20cm kepimo skardą ( galima patepti aliejumi ). Suformuojamas1-2cm kraštelis. Ant tešlos krečiama vištiena su daržovėmi
s ir užpilama paruoštu užpilu. Šaukštu paskirstoma, kad vienodai pasidengtų užpilas ir kepama 180C apie 40min, kol viršus taps tvirtas , tešla auksinės spalvos. Baigiant kepti galima papuošti sūriu.








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą