2016-01-29

Vištiena riešutų svieste su polentos koše

Gardi kukurūzų koše su sūriu, bei kepta sultinga vištiena marinuota su riešutų sviestu. 
~~~

Polentai:
1 stiklinė kukurūzų kruopų (naudojau 300ml)
4 stiklinės vandens (tinka ir sultinys)
1,5a.š. druskos
1v.š. sviesto
50g fermentinio sūrio




Kuopos užpilamos vandeniu, beriama druska ir maišoma,  kol vanduo ims truputį tirštėti  (apie 5min).

Tuomet sumažinama kaitra, uždengiamas dangtis ir verdama 30min, kas 5 min pamaišant šaukštu.
Po 30 min paragaujama ar jau nesijaučia kruopų grūdelių. Jai jaučiasi paverdama dar 5-10min.  Jai košė vientisa ir švelni, beriamas sūris ir svietas. Viskas gerai išmaišoma.  Vėsdama košė tirštėja.


Vištiena marinuota su riešutų sviestu:
1 krūtinėlė be odos ir kaulo
3 a.š. riešutų sviesto
2 v.š. citrinos sultys
šaukštelis druskos
2v.š. alyvuogių aliejaus
1 skiltelė spausto česnako
juodųjų pipirų pagal skonį

Vištienos krūtinėlė padalinama į 4 dalis, ir gerai įtrinama prieskoniais. Pamarinuojama apie 20min.


Kepama smarkiai įkaitintoje keptuvėje apie 7min iš kiekvienos pusės. Galima ir ant kepsninės lauke kepti.


Iškepta vištiena skanaujama su koše ir daržovėmis.

~~~



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą