Sultingas viščiukas įdarytas pupelėmis ir prieskoninėmis daržovėmis.
~~~
1 viščiukas ~1,5kg svorio
1a.š. paprikos miltelių
1a.š malto čili
1a.š. malto kumino
1a.š. maltų kalendros sėklų
1/2 a.š. kario
1/2a.š maltų garstyčių sėklų
1a.š. druskos
1 apelsino sultys
Taip pat kepimui:
~0.5 l vandens
1 citrinos
5 skiltelių česnako
kelių lauro lapų
Viščiukas nuplaunamas ir nusausinamas, bei įtrinamas prieskoniais ir sultimis. Palaikomas apie valandą iki kepimo.
Kol viščiukas marinuojasi padaroma įdaras.
Įdarui reikės:
1 stiklinės marinuotų ar virtų smulkių pupelių
1 didelio svogūno
5 skiltelių česnako
3v.š pomidorų pastos
čiobrelio
žiopsnelio druskos
aliejaus kepimui
Pupelės sumaišomos su kapotais svogūnai, bei stambiai kapotais česnakais ir trumpai apkepama viskas su šlakeliu aliejaus keptuvėje, pabarstoma trupučiu druskos.
Viščiukas įdaromas šiltu įdaru, įkišama peiliu pabadyta citrina ir dedamas į nedidelę kepimo skardelę, įpilama apie 1cm verdančio vandens, įmetami lauro lapai, bei česnakai. Viskas gerai uždengiama folija(kraštai apspaudomi) ir kepama 180C 1 val.
Po valandos nuimam folija ir dar 30min viščiukas pakepamas 200C orkaitėje, baigiant kepti apipurškiamas aliejumi (galima patepti teptuku).
Prieš patiekiant duodama 10min pastovėti. Valgoma su keptomis pupelėmis ir šviežiomis daržovėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą