Paprasti blyneliai, kuriems galima rinktis norimus įdarus.
~~~
250g miltų
200ml vandens
300ml pieno
15g šviežių mielių
1a.š. druskos
žiupsnelis cukraus
Mielės ištrinamos su cukrumi ir trupučiu šilto pieno paliekamos 10min. Tada visi likę ingridientai sumaišomi ir tešla paliekama kambario temperatūroje apie 30min. Pastovėjusi tešla permaišius perkošiama per sietelį.
Kepama sausoje karštoje keptuvėje pilama po vieną nedidelį samtelį (turi gautis apie 10cm dydžio blynelis). Kepama tik iš vienos pusės, kol blynelis taps sausas centre.
Įdarui:
0,5l smulkintų baravykų
1 didelis svogūnas
1a.š. druskos
žiupsnelis pipirų
žiupsnelis čiobrelio
20g sviesto
Grybai apkepami svieste su kapotais svogūnais, pasūdomi ir pabarsto prieskoniais. Iškepę atvėsinami ir pasmulkinami.
Ant blynelio korėtosios pusės dedamas šaukštelis įdaro ir suspaudžiami kraštai į trikampuką.
Blyneliai 10 min apkepami orkaitėje ~180C. Tiekiami su mėgstamu padažu, grietine.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą