2016-02-05

Sutrūkinėjusi duona


 Minkšta ir puri nesaldi duonelė su įdomiu raštu, kurį sukuria traški ryžių miltų plutelė.
~~~




Duonai:
600g miltų
25g žalių mielių (arba 7g sausų)
1a.š. cukraus
1a.š druskos
2v.š. aliejaus (arba minkšto sviesto)
400ml drungno vandens

Plutelei:
75g ryžių miltų
55g drungno vandens
10g žalių mielių (arba 3g sausų)
1/2v.š. cukraus
1 v.š. sezamo aliejaus (tinka ir kitas turimas)
mažas žiupsnelis druskos

Pirmiausiai užminkoma duonai tešla, mieles išsukamos su žiupsniu cukraus ir trupučiu vandens kol tampa vientisa mase. Tuomet suberiama likę ingridientai ir užminkoma minkšta tešla. Tešla paliekama kambario temperatūroje, kol padvigubės. Tuomet gerai padaužoma į stalą ir perminkoma, suformuojamos dvi duonelės (aš formavau duonelę ir 6 bandeles) pridengiamos rankšluosčiu ar plėvele, kad neapdžiūtų ir kildinamos kol padvigubės.

Kol bandelės kylą užmaišomas viršutinis sluoksnis. Mielės išsukamos su cukrumi, beriama likę ingridientai, maišoma, kol gausis vientisa skysta tešla.

Orkaitė įkaitinama iki 180C su vėjaliu, arba 200C be jo.
Pakilusi duonelė aptepama rankomis ar teptuku paruošta mase. Ir pašaunama į orkaitę 35min. Priklausomai nuo kepaliuko dydžio. Mažesnės bandelės gali kepti 15-20 min. Žiurima kada paviršius taps sutrūkinėjas ir auksinis, o duonelė bus lengva.

Tepant ploniau, sutrūkinėja smulkiau. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą