"Stroopwafels" maži labai saldūs vafliukai su karamelės sluoksniu viduje.
~~~
Vafliukams:
500g miltų
30g žalių mielių (arba 10g sausų)
250g sviesto
150g cukraus
1kiaušinio
60ml pieno
Sirupui:
250g rudojo cukraus sirupo
200g rudojo cukraus
50g sviesto
1a.š. cinamono
Vafliukams drungnas pienas išsukamas su mielėmis ir cukrumi ir duodama 10min pastovėti. Sviestas išlydomas ir atvėsinamas. Atvėsęs sviestas įmaišomas į mieles, mušamas kiaušinis, beriami miltai ir užminkoma tešla.
Tešlai duodama pastovėti 50min kambario temperatūroje.
Kol tešla stovi galima pasigaminti sirupą.
Karamelės visi ingridientai dedami į puodą ir kaitinama, kol ištirps cukrus ir masę ims kiek tirštėti. Patikrinti ar konsistencija jau gera galima užlašinus ant šaltos lėkštės. Jai užlašinta karamelė atvėsus tampa tiršta ir labai klampi,- jau išvirę. Galima išjungi puodą, o karamelę palikti jame. Geriausiai naudoti kol dar šilta, tepti bus lengviau. Jai ima stingti galima truputį vėl pakaitinti.
Pastovėjusi vafliukų tešla formuojam į kamuoliukus ir kepama vaflių keptuvėje. Geriausiai tiks ploniems vafliams skirta keptuvė. Po mažą kamuoliuką dedama ir kepama, kol taps aukso spalvos.
Iškepę vafliukai tuoj pat perpjaunami aštriu peiliu per vidurį, ir patepus karamele suspaudžiama. Vos tik ims vėsti jie taps labai tarpūs ir perpjauti nebebus įmanoma. Kol karšti vafliukai su konditeriniu žiedu išspausti apskritimą ar kitą formą.
Perteptus vafliukus dėti ant kepimo popieriaus/silikoninio kilimėlio ir pilnai atvėsinti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą