Minkšti ir drėgni, mažas kempinėlės primenantys pop cakai aplieti baltojo šokolado glaistu.
~~~
100g sviesto
130g cukraus
140-150g miltų (priklausomai nuo kiaušinių dydžio)
30g krakmolo
30ml citrinos sulčių
pusės citrinos tarkuota žievelė
1v.š. grietinės
2 dideli kiaušiniai
1a.š. kepimo miltelių
Sviestą išsukti iki purumo su cukrumi, mušti po kiaušinį. Įmaišyti grietinę ir sultis.
Krakmolą sumaišyti su miltais ir kepimo milteliais ir sumaišyti su sviesto mase. Įtarkuoti citrinos žievelę. Tešla kepama pop cake formelėse, orkaitėje 180C apie 10-15min. Arba galima kepti keksiukus apie 20-25min.
Iškepę pyragėliai atvėsinami.
Glaistui:
120g baltojo šokolado
40ml plakamosios grietinėlės
1v.š. bekvapio aliejaus
maistiniai dažai
Šokoladas pasmulkinamas užpilamas grietinėlė ir trumpais intervalais pašildomas mikrobanginėje. Maždaug po 5s, pamaišoma ir vėl pašildoma, kol visas šokoladas ištirps.
Aliejus sumaišomas su norimais maistiniais dažais ir įmaišomas į šokoladą.
Jokių būdu negalima maišyti maistinių dažų tiesiai į šokoladą, nebent dažai aliejaus pagrindu.
Pagaliukai pamirkomi į šokoladą, smeigiami į pyragėli ir duodama atvėsti, kol masė sutvirtės.
Geriausiai mirkyti į šokoladą be priedų(tiesiog baltasis tirpdytas šokoladas dar be grietinėlės) , tvirčiau sustings.
Kai sutvirtės pagaliukai galima merkti visus pop cakus ir nulašinus perteklių glajaus palikti džiūti.
Galima papuošti pabarstukais, aisingu, ar skirtingų spalvų šokoladu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą