Pyragėlių statinys suklijuotas traškia karamele. Gaivus ir ne per saldus, tiesiog tirpsta burnoje.
~~~
150ml vandens
60g sviesto
70g miltų
2 kiaušiniai
Sviestą su vandeniu užvirti puode.
Vos užvirs nukelti nuo ugnies ir sumesti miltus, tuoj pat išmaišyti iki vientisumo.
Duoti 5min pravėsti.
Kai masė pravės mušti po vieną kiaušinį, įmušus gerai išplakti, kol masė tampa vientisa ir blizga, tik tuomet mušti sekantį.
Ant kepimo popieriaus per konditerinį maišelį išspausti 5cm dydžio pyragėlius. Neturit maišelio galima dėlioti tiesiog šaukštu.
Pirštą padrėkinus vandenyje sulyginti paviršių, kad nebūtų iškilimų.
Kepti 200C apie 20 min, kol taps auksiniai, tuščiaviduriai.
Iškepusius pyragėlius ištraukti lauk ir aštriu smailiu daiktu dugne pradurti nedideles skylutes, dėt į skardą ar ant grotelių ir dar 3 minutėms įkišti į orkaitė, kad išdžiūtų vidus.
Atvėsint ant grotelių.
Plikytas kremas:
250ml pieno
1 vanilės ankštis (arba 1 a.š. ekstrakto)
3 maži kiaušinio tryniai arba 2 dideli
30g cukraus
25g miltų
Pieną su vanilės ankštimi užkaitinti.
Kitame dubenyje kiaušinio trynius gerai išsukti su cukrumi, kol cukrus ištirps. Berti miltus ir gerai išmaišyti. Iš karšto pieno ištraukti vanilės ankštį ir plona plona srove, intensyviai maišant, supilti karštą pieną į kiaušinio plakinį. Nesupilti per greitai, nes kiaušinius sutrauks.
Kai visas pienas bus supiltas, masę gražinti į puodą ir maišant kaitinti ant vidutinės ugnies, kol ims tirštėti.
Nukėlus nuo kaitros dar minutę pamaišyti, tuomet pilti į sietelį ir pertrinti, kad neliktų gumuliukų.
Kremą uždengti maistine plėvele, taip kad tarp kremo ir plėvelės neliktų oro tarpo. Atvėsinti šaldytuve.
Atvėsusius pyragėlius užpildyti kremu.
Karamelė croquembouch'o surinkimui
100g cukraus
50g vandens
Karamelei kaitinti vandenį su cukrumi, kol pasieks 165C, ims įgauti medaus spalvą.
Į karamelė mirkyti pyragėlius (merkiau apačią ir vieną šoną) ir dėlioti ant kepimo popieriaus. Galima naudoti iš kepimo popieriaus susuktą kūgį ir dėlioti apie jį, kad forma butų gražesnė.
Sustingus karamelei, bokštelis nukeliamas nuo kepimo popieriaus, galima papuošti karamelės siūlais, gėlėmis, ar cukraus pudra.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą