2016-03-28

Mėtiniai keksiukai su šokolado gabaliukais

Maloniai mėtiniai keksiukai su juodojo šokolado gabaliukais.




350g miltų
100g sviesto
100g cukraus
150ml pieno
50g grietinės
2 kiaušiniai
5v.š. mėtų sirupo (monin)
1a.š. kepimo miltelių
150-200g juodojo šokolado

Kremas:
80 g. minkšto sviesto
180g cukraus pudros
3v.š. mėtų sirupo
pieno iki norimos konsistencijos 2-3v.š.

Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo, mušti po vieną kiaušini ir gerai išmaišyti, pilti grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į masę, pilti pieną ir mėtų sirupą. Berti pasmulkintą šokoladą.
Tešla užpildyti keksiukų popierėlius ( gausis 24 keksiukai). Ant viršaus galima užberti dar šokolado. Kepti orkaitėje 180C ~15min.
Iškeptus keksiukus pilnai atvėsinti.

Kremui sviestą plakti, kol tas šviesus ir purus. Pilti mėtų sirupą ir cukraus pudrą ir plakti iki vientisumo, jai reikia įpilti kelis šaukštus pieno. Puošti tik pilnai atšalusius keksiukus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą