2016-03-29

Stori kefyro blyneliai

Lengvai pagaminami purūs blyneliai. Kepimui nereikia aliejaus.
~~~
300g miltų
350ml kefyro
150ml pieno
2 kiaušiniai
2v.š. cukraus
3v.š. aliejaus
1a.š. vanilinio cukraus
1a.š. kepimo miltelių
1/2a.š (nubrauktas) sodos
žiupsnelis druskos

Kiaušinius išplakti su cukrumi, vanile, aliejumi ir druska iki vientisumo. Į kefyrą berti sodą ir išmaišyti, supilti į kiaušinio plakinį.  Miltus sumaišytus kepimo milteliais ir supilti į tešla. Įmaišyti pieną. 
Duoti tešlai pastovėti 30min.

Kepti sausoje keptuvėje ant vidutinės-silpnos kaitros, kol abi pusės taps aukso spalvos. Jai blyneliai labai kimba, galima keptuvę patepti aliejumi ar sviestu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą