2016-03-23

Šokolado saldainiai su mėtų įdaru

Lengvai ir greitai pagaminami labai mėtiniai saldainiai.
~~~

200g juodojo šokolado
100g cukraus pudros
1a.š. aliejaus (bekvapio)
1v.š. mėtinio sirupo (monin ar panašaus)


Cukraus pudra sumaišoma su aliejumi ir sirupu. Masę turi gautis klampi ir netekėti į šonus. Jai reikia galima tirštumą pareguliuoti su sirupu ar cukraus pudra.

Šokoladas išlydomas ant karštų garų vonelės. Kepimo popierius padedamas ant lentelės, ar padėklo. Užtepama po šaukštelį šokolado ir paskleidžiama plonu 1-2mm sluoksniu.
Šokoladas atšaldomas šaldytuve, kol sutvirtėja.
Ant sutvirtėjusio pagrindo dedama po truputį paruoštos mėtinės masės. Dedama centre, paliekant nedidelius kraštelius. Viskas 5-10 min palaikoma šaldiklyje, kol mėtinė masė kiek sutvirtės.
Tuomet paviršius padengiamas plonu sluoksniu skysto ( ne karšto) šokolado. Aptepami kraštai, kad uždengti visą mėtinę masę ir vėl gerai atšaldoma.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą