Saldėsiui tinka, bet kokios sėklos ar riešutai.
~~~
100g cukraus
2a.š. vandens
porą lašų citrinos sulčių
mažas žiupsnelis smulkios druskos
1 stiklinė riešutų ar sėklų ~250ml
Cukrų suberti į puodą, pilti vandens ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps. Įberti žiupsnelį druskos ir citrinos sultis. Išmaišius berti sėklas ir nenukėlus nuo kaitros maišyti, kol visos sėklos pasidengs cukrumi. Viską išversti ant kepimo popieriaus lapo, užkloti kitu lapu ir kočėlu ar pjaustymo lentute paspausti, kad liktų kuo mažiau oro tarpų ir susiplotų iki norimo storio. Atvėsinti ir tada supjaustyti ar sulaužyti norimais gabaliukais.
Geriausiai pjaustosi truputį šiltas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą