2016-02-28

Maltos veršienos kamuoliukai įdaryti saulėje džiovintais pomidorais ir špinatais

Gardūs maltos mėsos kamuoliukai su įdaru, troškinti daržovių pataluose. Sveikas pasirinkimas pietums ar vakarienei.
~~~

400g maltos veršienos
1 kiaušinis
1 v.š. miltų
1/2a.š čiobrelio
1/2a.š. provanso žovelelių
1/2a.š. paprikos miltelių
1/2a.š. druskos
žiupsnelis čili miltelių
Įdarui:
saujalė špinatų
4 nedideli saulėje džiovinti pomidorai
Troškinimui:
1 jauna cukinija
1 nedidelis poras (baltoji dalis)
1v.š. aliejaus (tinka ir nuo pomidorų)
tarkuoto sūrio viršuj apiberti

Veršiena sumaišoma su prieskoniais, kiaušiniu ir miltais ir padalinama į 8 dalis. Kiekviena dalis išplojama į nedidelį blynelį, dedama keli lapai špinatų ir pusė pomidoriuko. Suvyniojama į kamuoliuką.

Cukinija plonai supjaustoma ir lengvai pašlakstoma aliejumi. 2/3 Pjaustytos cukinijos išdėliojamos į kepimo indą. Ant viršaus dedama kukuliukai su įdaru.

Sudėliojus visus kukuliukus sukišama į tarpus likusios cukinijos. 

Poras supjaustomas nedideliais žiedais ir beriamas ant viršaus. Indas uždengiamas dangčiu (ar folija) ir kepama 190C apie 30min.
Nudengus apibarstoma tarkuotų sūriu ir dar 5 min pakepama.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą