2016-03-20

Žemoje temperatūroje kepta jautiena

Lėtai kepta sultinga jautiena.
~~~


Jautienos kumpis po ~500g (ne plonesni nei 2cm storio)
aliejaus
džiovinto rozmarino (tinka ir kitos mėgstamos žolelės)
druskos

Jautieną nusausinti ir patepti lengvai aliejumi, apiberti džiovintais prieskoniais.

Dėti ant grotelių į orkaitę  įkaitintą iki 75-80C ir kepti 2-2,5val, kol vidinė kepsnio temperatūra pasieks apie 60C.


Iškeptus kepsniu ištraukti ir duoti 20min pastovėti.
Pabarstyti druska, galima dar lengvai patepti aliejumi ir pašautį į 230C įkaitintą orkaitę 10-15min, kad apskrustų paviršius. Iškeptą mėsą suvynioti į foliją ar kepimo popierių ir 15min palikti šiltai.
 Prie kepsnio tinka įvairūs mėgstami padažai, bei skanu sviestas su žolelėmis. Kambario temperatūros sviestą išsukti su žiupsiu žalių žolelių, druskos ir spaustu česnaku. Suformuoti į šaukšto dydžio gabaliukus ir atvėsinti šaldytuve. Pateikti ant šiltos mėsos kepsnio.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą