Gaivus drėgnas pyragas su slyvomis.
~~~
6-7 slyvų
100ml cukraus
150ml vandens
1 vanilės ankšties
1/2 apelsino sulčių
Pyragui:
200g miltų
100g minkšto sviesto
120g cukraus
3 kiaušinių
100g kreminės varškės
1 a.š. kepimo miltelių
1v.š. apelsino sulčių
5v.š. pieno
tarkuotos apelsino žievelės
Sirupui vandenį ir cukrų užvirti, įmesti vanilę, pavirti pora minučių.
Slyvas supjaustyti apie 1 cm skiltelėmis, užpilti apelsinų sultimis.
Sumažinus sirupo kaitrą sumesti slyvas (kartu su sultimis) ir dar minutė pavirus išjungti. Palikti sirupe pravėsti.
Tešlai kiaušinius, minkštą sviestą ir cukrų išsukti kartu, įmaišyti varškę. Berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, pilti pieno ir apelsino sultis bei žievelę. Viską išmaišyti iki vientisumo. Tešlą plonai paskleisti ~26cm dydžio apvalioje skardelėje, kurios dugnas užklotas kepimo popieriumi.
Ant viršaus išdėlioti nuo sirupo nulašintas slyvas. Kepti 180C apie 50-55min. Patikrini
Likusį sirupą nuo slyvų galima panaudoti gaminti šaltai arbatai, gaivai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą