2016-03-18

Karameliniai keksiukai su morenginiu sviestiniu kremu

Lengvai saldūs karameliniai keksiukai su puriu kremu.
~~~




30g sviesto
200g rududu karamelės
50g cukraus
3 kiaušiniai
200g miltų
50ml pieno
1,5 a.š. kepimo miltelių

Minkštą sviestą, rududu, cukrų ir kiaušinius išplakti iki vientisumo. Berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir permaišyti iki vientisumo. Supilti pieną ir permaišyti.

Į kepimo formą sudėlioti popierėlius ir pilti apie 1/2 tešlos formelei.


Kepti 190C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20min. Patikrinti mediniu iešmeliu. Iškepusius keksiukus atvėsinti.

Morenginis -sviestinis kremas

Šis kremas puikiai tinka puošimui, išlaiko formą, nesutežta/nepavandenija, įmanoma padaryti gan aukštas detales.

2dideli kiaušinio baltymai
100g cukraus
100g minkšto sviesto
1a.š. vanilės ekstrakto
Ant puodo su karštu, bet neverdančiu vandeniu, dėti dubenį (dugnas neturi liestis) ir pilti baltymus ir cukrų. Plakti intensyviai su mikseriu.

Kai masė taps balta ir karšą (~70C) ir nebesijaus cukraus granulių, nukelti nuo kaitros.

Nukėlus toliau plakti, kol masė pasieks kambario temperatūrą(įsitikinti, kad ir dubuo nebekarštas, arba perkelti iš jo į kitą), tuomet po gabaliuką sumesti sviestą ir plakti iki vientisumo. Sudėti vanilės ekstraktą ir jai norima, maistinių dažų. Dekoruoti keksiukus kambario temperatūros kremu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą