2016-04-18

Keptas viščiukas su klevų sirupo glazūra

Itin sultingas viščiukas su lengvai saldžia odele.
~~~


Viščiukas ~1,8kg
3 skiltelės česnako
1v.š. tarkuoto imbiero
2v.š. aliejaus
1a.š. druskos
1a.š. juodųjų pipirų ar 5 pipirų mišinio

Kepimui:
200ml vištienos sultinio
1 apelsinų sultys ir žievelė
1/2 svogūno

Glazūrai:
3v.š. klevų sirupo
2a.š. sojų padažo
2a.š. aliejaus
2a.š. balto vyno acto
1v.š. tirpdyto sviesto

Viščiuką nuplauti ir nusausinti su šaukštu atsargiai atskirti odelę nuo krutinelės.

Česnakus sutrinti ir sumaišyti su imbieru, druska ir pipirais bei aliejumi. Šį mišinį įkišti po odele ir rankomis paskirstyti. Į viščiuko vidų įdėti pusė svogūno.
Viščiuką dėti į iki 200C įkaitintą orkaitę ir kepti 30min.

Glazūrai visus ingridientus sumaišyti kartu.

Po 30 min kepimo supilti į skardelę sultis sumaišytas su sultiniu ir apelsino žievele, viščiuką aptepti glazūra ir kepti dar 40-50 min, kas 10 min vis patepant glazūra. Jai visas sultinys nugaravo, galima papildyti sultimis, sultiniu ar tiesiog trupučiu vandens.
Kepti, kol storiausia viščiuko vieta bus ~80C arba įdūrus bėgs skaidrios sultys.

Iškepus 15 min palaikyti iki pjaustant.
~~~



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą