Labai purūs ir minkšti pyragėliai su šokoladu primenantys Kinder delice.
~~~
4 kiaušiniai
30g miltų
30g kakavos
120g cukraus
Kremui:
150g maskarponės
50g kondensuoto pieno
2v.š. pieno
Sirupas sulieti:
50ml karšto vandens
1a.š. cukraus
Šokolado aplieti ~150g
Į puodą su verdančiu vandeniu dedamas dubuo (dugnas neturi liestis su vandeniu). Į jį pilama 100g cukraus, 2 kiaušiniai ir 2 kiaušinio tryniai.
Viskas mikseriu plakama, kol masė kiek sušils (~40C) ir cukrus ištirps, nulėkus toliau plakama, kol masė taps puri ir balta, kiek atvės.
Kitame dubenyje likę du kiaušinio baltymai ir 20g cukraus plakama iki standžių putų.
Į trynių masė beriama miltai ir kakava ir atsargiai įmaišoma. Galiausiai įmaišoma išplakti baltymai. Viskas kepama 20x30 skardoje 170C, apie 10 min. Patikrinama mediniu iešmeliu. Jai pyrago kraštai ima ruduoti- kepinys jau perkepinėja.
Ištraukus išverčiama ant grotelių ir atvėsinama.
Kremui maskarponė ir kondensuotas pienas išsukamas kartu, pilamas pienas maišoma, kol masė taps vientisa.
Pyragas perpjaunama į dvi dalis, lengvai sulaistoma sirupu iš vandens ir cukraus, tepamas kremas. Dedama antras pyrago gabaliukas ir vėl sulaistoma sirupu.
Pyragas pjaustomas gabaliukais, šokoladu apliejamas paviršius arba visas gabaliukas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą