Užkandis, kurį galima pasiruošti pora dienų iš anksto.
~~~
stiklinės(~330ml) alyvuogių be kauliukų
70g rikotos
3 vidutiniai saulėje džiovinti pomidorai
kelios šakelės šviežio čiobrelio
2v.š. aliejaus nuo pomidorų
druskos pagal skonį
čili pipirų pagal skonį
Marinatui:
25ml aliejaus nuo pomidorų(galima pakeisti alyvuogių aliejumi)
25ml alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
3v.š. citrinos sulčių
1/2a.š. druskos
1/2a.š. cukraus
kelios šviežios šakelės mėtų arba baziliko
Su maisto smulkintuvu sutrinti rikotą ir pomidorus bei žoleles. Pagardinti prieskoniais ir aliejumi. Įdarą krėsti į konditerinį maišelį ir nukirpus mažą galiuką užpildyti alyvuoges.
Alyvuoges sudėti į stiklainį ir apiberti pasmulkintomis mėtomis.
Marinatui česnakus išspausti ir sumaišyti su aliejais, pagardinti prieskoniai, citrinos sultimis. Marinatą užpilti ant alyvuogių, permaišyti ir palikti porai valandų šaltai.
Pasimarinavusias alyvuoges pateikti aliejuje ar nuvarvinus nuo jo. Jai mėgstate aštriai, marinuojant galima įmesti čili pipiriuką.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą