2016-04-11

Vištienos kebabai

Prieskoniai vištienos iešmeliai, kuriuos galima kepti ant griliaus ar keptuvės.
~~~


500g maltos vištienos
1 svogūnas
4 skiltelės česnako
10g petražolių (šįkart panaudojau krapus ir čiobrelius)
1a.š. kumino
1/2a.š. druskos
1/2a.š. kario
1/2a.š. juodųjų maltų pipirų
1/2a.š. saldžiosios paprikos
2v.š. aliejaus


Svogūnus smulkiai sukapoti arba sutarkuoti, žoleles susmulkinti, česnakus išspausti. Kuminą grūstuvėje sutrinti. Galima sukapoti smulkiai peiliu.
Į faršą įmaišyti žoleles, prieskonius ir aliejų. Gerai išminkyti faršą iki vientisumo. Pastatyti šaltai porai valandų.
Medinius iešmelius pamerkti į vandenį.
Iš atvėsusio faršo formuoti 5 kamuoliukus iš iš kiekvieno suformuoti kebabą ant medinio iešmelio.

Kepti įkaitintoje keptuvėje be aliejaus ar ant griliaus vis pavartant, kol abu šonai taps apskrudę.

Pateikti su mėgstamomis salotomis.
Papuošimui užspaudžiau truputį grietinės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą