Plikytos tešlos traškūs sausainiai apvolioti cukruje ir cinamone.
~~~
1 puodelis (250ml) vandens
115g sviesto
125g miltų
1v.š. cukraus
1 cinamono lazdelė
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Apvolioti:
3v.š. cukraus
1a.š. cinamono
Vandenį su sviestu, cinamono lazdele bei druska užvirti, kai sviestas ištirps- cinamoną išgriebti. Išjungti kaitrą berti miltus ir vanilę, sumaišyti kol tešla taps vientisa ir atšoks nuo puodo sienelių.
Tešlą truputi praaušinti dėti į konditerinį maišelį ir išspausti norimas formeles.
Iškeptus sausainėlius perkelti į lėkštę ir truputį palikti pravėsti.
Į maišelį berti 3v.š. cukraus ir 1a.š. cinamono, berti kiek atvėsusius sausainėlius ir papurtyti, kad apkibtų cukrumi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą