Biskvitiniai sausainėliai su žele sluoksniu, aplieti šokoladu.
~~~
12 sausainėlių:
50g cukraus
50g miltų
2 kiaušiniai
Želė sluoksnis:
1 pakuotė apelsinų želė (skirta užpilti 500ml vandens)
1v.š. apelsinų džemo
200ml verdančio vandens
200g juodojo šokolado
1v.š. bekvapio aliejaus
Sausainėliams gaminti reikės puodo su verdančiu vandens ant jo dėti dubenį ( kad dugnas neliestų vandens ) pilti cukrų ir kiaušinius ir plakti iki kol cukrus ištirps, masė pabals ir taps standi.
Į masę atsargiai įmaišyti persijotus miltus.
12 keksiukų formelių patepti aliejumi ar sviestu ir suskirstyti po šaukštą tešlos. Naudojau negilias ~1cm fomeles, bet tinka ir įprastos
Kepti 180C apie 8-10min, kol medinius iešmelis bus ištrauktas sausas.
Pyragėlius atvėsinti ant grotelių.
Žele užpilti verdančiu vandeniu, gerai išmaišyti, dėti džemą ir permaišius supilti į indą, kad butų apie 0,5-1cm skystis. Atvėsinti, kol sustings šaldytuve.
Sustingusią žele trumpam su indu įmerkti į šiltą vandenį, kad atsiklijuotų nuo indo dugno ir šonų ir žele išversti ant lentelės.
Su sausainių formele išspausti kiek mažesnio diametro nei sausainis, apskritimus.
Žele dėti ant sausainio cento, sausainius 15 min padėti į šaldytuvą.
Šokoladas ištirpinamas vandens garų vonelėje ar mikrobangėje ir sumaišomas su 1v.š. aliejaus. Atvėsinamas iki kambario temperatūros.
Kai šokoladas atvėsta, bet dar nesustingsta, galima šaukštu aplieti atvėsintus sausainukus. Sausainiai gražinami į šaldytuvą, kol šokoladas sustings.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą