2016-05-26

Garinti matcha pyragėliai su šokoladu

Nuostabiai drėgni ir minkšti keksiukai-pyragėliai gaminami garų puode. Matcha galima pakeisti kakava. 
~~~


100g miltų
1 kiaušinio
80ml pieno ( ar vandens)
60g smulkaus cukraus
1a.š. kepimo miltelių
2v.š. matcha miltelių arba kakavos miltelių
žiupsnelis druskos
~50g šokolado

Kiaušinio trynį išsukti su cukrumi, po truputį maišant supilti pieną.
Miltus, matcha ir kepimo miltelius sumaišyti kartu ir įsijoti į kiaušinio plakinį. Atsargiai išmaišyti.
Kiaušinio baltymą su žiupsneliu druskos išplakti iki standumo.
1/3 baltymo įmaišyti atsargiai į tešlą, tuomet įmaišyti likusius baltymus. Nepermaišyti.
Šokoladą pasmulkinti ir suberti į tešlą.

Tešlą dėti į 6 keksiuko formeles. Jai formelės metalinės, galima įdėti popierėlius, kad neprikibtų.

Garų puode garinti 12-15min. Aš iškepė, patikrini mediniu iešmeliu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą