2016-05-24

Lašišos sriuba

Laukinės lašišos sriuba su daržovėmis
~~~

1 lašiša (~500g)
2 bulvės
1 morka
1 laiškinis svogūnas
ryšulėlis krapų
druskos pagal skonį
2 lauro lapai
5 juodieji pipirai

Lašišą pasmulkinti, išvalyti ir virti 1,5l vandens apie 15min kartu su lauro lapais ir pipirais, bei žiupsneliu druskos.
Išvirusį sultinį perkošti. Iš žuvies pašalinti kaulus ir odeles.
Į likusį sultinį berti pasmulkintas morkas ir bulvės. Virti apie 10-15min, kol daržovės suminkštės. Baigiant virti berti laiškinius svogūnus ir krapus, pagal skonį druskos.
Išvirus galima užbalinti su 100ml grietinėlės ar kokoso pieno.
Patiekiant pikti sriubos ir įdėti iškaulintos žuvies gabalėlius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą