Apelsininiai pop cake su šokoladu ir kava.
~~~
1 apelsinas (~130g)
200g miltų
90g minkšto sviesto
90g cukraus
2 kiaušiniai
50ml pieno
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi.
Įmaišyti lengvai praplaktus kiaušinius ir nutrakuotą apelsino žievelę, bei išspaustas sultis. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Permaišyti tešlą iki vientisumo, tuomet supilti pieną ir vėl gerai išmaišyti.
Užpildyti pusė formelės ir uždengus kepti 180C apie 10min. Arba elektrinėje keptuvėje pagal gamintojo rekomendacijas. Iškeptus pyragėlius atvėsinti.
Glazūrai:
200g juodojo šokolado
2v.š. aliejaus
1a.š. smulkios tirpios kavos (arba labai smulkiai maltos kavos)
žiupsnelis smulkios druskos
apelsino žievelės pateikimui
Virš karšto vandens padėjus metalinį dubenėlį ištirpinti šokoladą, sumaišyti su aliejumi ir kava, druska iki vientisumo. Įmerkti pyragėlius ir nupurčius perteklių perkelti ant kepimo popieriaus. Padekoruoti apelsino žievele. Atvėsinti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą