2016-07-23

Šokoladinis tortas su vyšniomis

Šokoladinio biskvito tortas su vyšnaitėmis.
~~~


Du ~18cm biskvitai:
200g miltų
200g sviesto
225g cukraus
50ml pieno
20g tamsios kakavos
2 kiaušiniai
1a.š. kepimo miltelių
1/4a.š. sodos
1a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos

Kremas:
4 kiaušinio baltymai
200g cukraus
300g sviesto
120g juodojo šokolado
1a.š tamsios kakavos
1a.š. vanilinio cukraus
saujelę (~15vnt.) vyšnių

Vyšnių sirupo ar likerio biskvitams sulieti.

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki purumo, berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, kakava ir druska, soda. Įmušti kiaušinius ir išmaišyti iki vientisumo. Pilti pieną bei vanilinį cukrų.
Tešlą padalinti į kepimo popieriumi įtiestu dugnu, ~18cm apvalias skardeles. Kepti 180C apie 25min. Patikrinti mediniu iešmeliu.

5 min pravėsinti skradelėje, tada perkelti ant grotelių kol pilnai atšals.

Kremui baltymus plakti su cukrumi ant verdančio vandens dubens (dugnas neturi liesti vandens), kol gausis spindžios, formą lengvai laikančios, putos.

Nukėlus dar kelias minutes paplakti. Po gabalėlį dėti minkštą sviestą vis plakant. Suberti vanilę.
Iš vyšnių pašalinti kauliukus ir sumaišyti su 5 v.š. paruošto kremo. Padėti trumpam į šaldytuvą.
Likusį kremą sumaišyti su ištirpintu šokoladu ir kakava. Kremą tai pat palikti pusvalandžiui šaldytuve.

Atvėsusiems bisvitams pašalinti kepurėles ir sulieti sirupu ar likeriu.
Ant pirmojo biskvito dėti visą vyšnių kremą ir uždengti antruoju.
Išorę plonai aptepti šokoladiniu kremu(sunaudoti maždaug 1/5 viso kremo). Tortą palikti valandai šaltai.

Kai kremas sutvirtės likusiu kremu padekoruoti tortą ir palikti porai valandų ar per naktį šaltai.
Papuoši ir pateikti.
~~~




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą