Sausainių pagrindas malti riešutai ir morengas.
~~~.
150g cukraus
150g riešutų (naudojau žemės)
4 didelių kiaušinių baltymai
65g lydyto ir atvėsinto sviesto
20g miltų
20g krakmolo
1a.š. smulkiai maltos kavos
po žiupsnelį vanilės ir kvapiųjų pipirų
Riešutus sumalti į miltus. Sumaišyti su miltais, krakmolu ir kava, bei prieskoniais. Supilti lydytą sviestą.
Kiaušinio baltymus su cukrumi plakti iki standžių putų.
Atsargiai sumaišyti riešutų ir baltymų mases.
Šaukštu dėti nedideles krūveles ant kepimo popieriaus, paliekant tarpelius.
Kepant sausainiai plėsis. Kepti 175C ~15min.
Vieną pusę sausainėlio galima patepti lydytu šokoladu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą