2016-09-30

Karameliniai saldainiai

Saldūs karamelinis batonėlis su šokoladu ir trapniu pagrindu. 
~~~

1 sluoksnis:
200g miltų
150g sviesto
50g curkaus

2 sluoksnis:
200g kondensuoto saldaus pieno
100g sviesto
100g rudojo cukraus
2v.š. rudojo cukraus sirupo
žiupsnelis druskos
tai pat įbėriau colos skonio pabarstukų, bet jie nebūtini

3 sluoksnis:
150g juodojo šokolado
norimų pabarstukų


1 sluoksniui suminkyti tešlą iš minkšto sviesto, cukraus ir miltų.
Tešlą iškloti į 15cm x 15cm (naudojau apvalią ~18cm)kepimo skardelę ir kepti 180C apie 20min, kol taps auksinė.
Atvėsinti.

2 sluoksniui svietą ištirpinti puode, berti cukrų ir permaišyti, supilti kondensuotą pieną, sirupą ir leisti užvirti. Vis maišant virti 3 minutes. Nukelti nuo kaitros įmaišyti žiupsnelį druskos. Vėstančią karamelę dar kelis kart permaišyti. Jai norėsite įberti pabarstukų reiktų palaukti, kol karamelė gerokai atvės.

Supilti pravėsusią karamelę ant sausainio sluoksnio ir atvėsinti pilnai šaldytuve. Kai paviršius taps tvirtas ir vėsus, sulipti išlydytą šokoladą. Paskleisti tolygiu sluoksniu ir leisti jam sustingti.

Sustingusį skanėstą išimti iš formos ir supjaustyti vieno dviejų dydžio kąsneliais.
~~~

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą