2016-10-02

Yaki Gyoza kepti kinietiški koldūnėliai

Skrudinti kinietiški koldūnai su mėsa ir daržovėmis.
~~~

Tešla :
200g miltu
110ml verdančio vandens
1/2a.š. druskos

Tešlai išmaišyti miltus su druska ir vandeniu, kai bus įmanoma imti minkyti rankomis. Turi gautis minkšta lipnoka tešla. Ją palikti 30min kad atvėstų ir miltai pabrinktų.

Įdaras:
150g faršo (kiaulienos ar vištienos)
100 kopūsto (ar kininės salotos) be stiebo
50g laiškinio česnako
50g svogūno
1v.š. krakmolo
1/2v.š. sojų padažo
1v.š. austrių padažo
1a.š. kepintų sezamų aliejaus
1/2a.š. cukraus
1 česnako sklitelę
1/2a.š. trinto imbiero
žiupsnelis juodųjų pipirų

Kopūsto lapus įmesti į verdantį vandenį ir apie minutę apvirti. Perlieti šaltu vandeniu ir palikti nulašėti.
Laiškinį česnaką ( tinka ir laiškinis svogūnas) smulkiai supjaustyti.

Atvėsusį kopūstą smulkiai sukapoti(nuspausti skysčio perteklių), sumaišyti su laiškiniu česnaku, kapotu svogūnu ir išspaustu česnaku. Viską įmaišyti į faršą.Berti likusius prieskonius ir pagardus ir permaišyti įdarą. Palikti 30min šaltai.


Iš pastovėjusios tešlos suformuoti nedidelį ritinėlį ir supjaustyti į gabalėlius.
Gabalėlį gausiai pamiltavus iškočioti į ploną blynelį. Iš išpausti apie 10cm apskritimus.
 Tešla lipni tad nepagailėti miltų.

Ant tešlos blynelio užtepti truputį įdaro.

Tešlos kraštelį patepti vandeniu ir užspaudyti, koldūnėlius dėti ant gausiai miltuoto paviršiaus.

Įkaitinį keptuvę ir  patepti sezamo aliejumi. Sudėti koldūnėlius, miltų nenupurtyti nuo apačios. Užpilti verdančiu vandeniu, kad maždaug pusę apsemtų ir uždengus dangčiu ant vidutinės ugnies kepti apie 5min.

Atidengti dangtį. Vanduo turėtų būti išgaravęs, jai ne dar minutę be dangčio leisti pagaruoti. Tuomet pilti dar šaukštelį sezamo aliejaus ir dar minutę pakepti pridengus dangčiu. 
Kai koldūnėlių apačia taps auksinė ir traški -jie iškepę. 
Padažas :
3v.š. sojų padažo
1-2v.š. ryžių acto
1-2a.š. cukraus sirupo

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą