2016-10-05

Obuolių pyragėliai

Itin lengvas pyragėlių receptas gausus obuoliais. Minkštas ir purus ir labai sultingas.
~~~

500g obuolių gabalėlių (~5 dideli obuoliai)
2 dideli kiaušiniai
250g miltų
125g sviesto
125g cukraus
100ml pieno
1a.š. kepimo miltelių
vanilinio cukraus pagal skonį

Kiaušinius išsukti su cukrumi, pilti išlydytą sviestą, vanilę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į tešlą. Galiausiai supilti pieną.
Obuolius nuvalytus ir supjaustytus suberti į tešlą ir permaišyti.
Tešlą sudėlioti krūvelėmis (palikti tarpelius) į kepimo skardą ir kepti 180C apie 20-30 min.
 Iškeptus galima valgyti karšus ar atvėsusius.
 Karštas pyragėlis itin tinka su ledais.
p.s. cinamonas, receptuose su obuoliais, dar niekur nepamaišė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą