2016-10-08

Česnakinės krevetės

Karštos krevetės svieste su prieskoniais...
~~~

600g atvėsintų krevečių (nevirtų)
100g sviesto
3v.š. aliejaus
3 didelės skiltelės česnako
žiupsnelis džiovinto baziliko
žiupsnelis džiovintos maltos paprikos
žiupsnelis džiovintų krapų (ar šviežių)
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
druskos pagal skonį
citrinos pateikimui
 Krevetėms pašalinti galvas. 
 Keptuvėje pilti aliejų ir įmesti pusę sviesto. Ant silpnos ugnies išlydyti sviestą ir suberti smulkiai kapotus česnakus ir prieskonius, viską pakepinti apie minutę ant silpnos ugnies.
Tuomet suberti paruoštas krevetes ir kepinti, kol įgaus rausvą spalvą. Baigiant gaminti sumesti likusį sviestą. Paskanauti ar pakanka druskos.
Vos visos krevetės taps rausvos iš karto nukelti nuo kaitros ir perkelti į lėkštę. Kartu supilti iš keptuvės padažą.
Krevetes pašlakstyti citrinos sultimis, išlukštenti, pavilgyti į padažą ir skanauti. Kartu tiks baltos duonos skrebutis, kurį tai pat pavilgyti į sviesto padažą
Jai krevetes naudosite virtas, jas reiktų kepti itin trumpai, tik tol kol sušils.
Džiovintas žoleles pakepinti svieste. Jai naudosite žalias, jas suberti pačioj gaminimo pabaigoje.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą