Sultinga antis su saldžiu slyvų padažu
~~~
antis ~2kg
druska
pipirai
šlakelis aliejaus
Antį nusausinti ir įtrinti druska pipirais ir mažu šlakeliu aliejaus. Dėti į kepimo skardą ir kepti 140C apie 3 valandas.
Tuomet padidinti orkaitės kaitrą iki 250C ir dar 10 min paskrudinti antį.
Iki pjaustant palaikyti 10min.
Padažui:
10 didelių slyvų
5v.š. vandens
1v.š. citrinos ar apelsino sulčių
2v.š. cukraus sirupo arba medaus (tikrs ir rudasis cukrus)
1a.š. tarkuoto imbiero
žiupsnis pipirų
Padažui iš slyvų pašalinti kauliukus, užpilti vandeniu, sultimis ir kaitinti kol uogos suvirs ir skystis nugaruos. apie 30min. Kai uogos suvirs ir padažas sutirštės pagardinti pipirais, imbieru ir sirupu ar medumi.
Antis skanu su bulvių pure, batatais ar daržovių troškiniu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą